Facebook

Hamre scoutkår
Hamre scoutkår1 day ago
Junior/Upptäckare/tisdagsgruppen: Kom ihåg Prison Island idag, 17.50, men bara för de som anmält sig!
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår1 week ago
Junior har gjort bannocks och bull-pinnbröd på eld ikväll.
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår is at Hamre scoutkår.2 weeks ago
Idag var det dags för familjescouterna björnarnas första möte för våren . Vi gjorde matpåsar till lägren ,naturslinga och grillade korv och gjorde pinnbrödsbullar över öppen eld. @ Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår2 weeks ago
I kväll har senior tävlat i eld på längden.
Lagen fick en låda med diverse material och verktyg, och ca 30 minuter till förberedelser. Därefter start med eldstål. Uppgiften var att få elden att vandra så långt som möjligt under en viss tid, men brinnande eller glödande material får ej flyttas. Taktisk placering av de olika materialen samt en fläkt med hajkbrickan i rätt tidpunkt gav den vinnande sträckan 400 cm!
(Material bland annat: Små vedträn, tändblock, kattsand, sisalsnöre, socker, stearin, grillpinne, ett A5 papper, kottar...)
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår3 weeks ago
I torsdags testade senior sina lukt och smaksinnen. Identifikation av olika cola-sorter, kryddor, godis, frukter, och slutligen en gryta där de med alla sina sinnen skulle identifiera så många som möjligt av de sjutton ingredienserna. Två av lagen fick identisk totalsumma, med det tredje laget inte långt därefter.
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår is at Hamre scoutkår.3 weeks ago
Ikväll lärde vi oss om sårvård och bränn- och köldskador. Vi avslutade med familjen Ohlsson. @ Hamre scoutkår