Facebook

Hamre scoutkår
Hamre scoutkår is at Hamre scoutkår.
Påskpyssel ikväll. @ Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Kvällens utmanare har haft hantverk av olika slag bla glastillverkning , karameller , vikingaslöjd,semmelkladdkaka ,knivtillverknig , matpåse mm
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Bengt Alenfelt in memorian

Bengt "NATTI-NATTI" Alenfelt
1937-2019
***************************
Bengt var scout i hela sitt liv. Han började som pojke i Norbergs Scoutkår och värvades av Lars-Johan Oftedal till Hamre och Skogshuggarna hösten 1964.
På Skogshuggarna blev Bengt kvar i ungefär 15 år och som ledare där var han med om att introducera många kända arrangemang i Hamre Scoutkår.
Bengt var ingen anhängare av stora läger utan hans håg stod främst till hajkerna och avdelningsarbetet,
1967 var Bengt med om att arrangera den första hajken som sedan skulle bli en prototyp för de s.k. Långhajkerna med badrekord, vandring och överskeppningsövningar.
1968 var han också med och tog initiativet när vi körde den första Vinterhajken som den gången gick i Norbergsskogarna (efter 1968 har det varje år arrangerats minst en vinterhajk i Hamre).
Bengt var under dessa år också med om att arrangera den första patrulledarkursen med avdelningen Grönsakerna (Dillen, Löken etc) och assistentkurser och ALU-vinter när vi körde dessa åt distriktet.
Bengts engagemang var alltid stort och hans aktiviteter var alltid mycket väl planerade. Han såg också till att bli bra utbildad och gick bl.a. Gilwellkursen.
Efter åren hos Skogshuggarna gick Bengt över till en annan verksamhet som han hittade på - nämligen avdelningen Sjöfåglarna som han startade.
Den kom att bestå av ett gäng ledare och föräldrar som tyckte att de också ville uppleva de äventyr som scouterna fick vara med om. Sjöfåglarna hade oftast fyra patruller (Lommen, Knipan etc) och deras loggböcker kan fortfarande studeras i vårt arkiv.
De drog i början ut på hajk 1-2 gånger per år. Bengt såg till att utnyttja deltagarnas specialistkunskaper och vid rasterna under hajkerna fick olika deltagare framträda en stund och berätta om och instruera i sina specialintressen t.ex. karda och spinna, bågskytte, sjukvård m.m.
Sjöfåglarna träffades med tiden också mellan hajkerna och dansade folkdans, firade varandras födelsedagar, Valborg m.m.
Med ålderns rätt hajkar inte Sjöfåglarna längre men en liten skara träffas fortfarande och äter mat en gång i månaden.
Hamre Scoutkår tackar Bengt för många års helgjuten insats som ledare och jag själv minns Bengt som en inspirerande hajkkamrat som jag haft många fina friluftsupplevelser med.
ESSE
P.S. -"Natti-Natti-namnet" har att göra med den tiden på Skogshuggarna då det var tradition att läsa in en godnattsaga (rysare) till sista kvällspunkten på övernattningsprogrammet = "och här kommer kvällens godnattsaga med Bengt Natti -Natti Alenfelt...
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår is at Hamre scoutkår.
Samarbetsövning. Bygga kulbana som håller kulan rullande så länge som möjligt innan kulan landar på golvet. @ Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår
Ikväll har vi kört skattjakt med chiffer 🕸🕷🗺🗝
Hamre scoutkår
Hamre scoutkår is feeling joyful at Hamre scoutkår.
Kvällens möte blev att knyppla ihop överlevnadsarmband ❣️