Valborg 2023

Hamre Scoutkår har arrangerat Valborgsmässofirande vid sina scoutlokaler varje år sedan 1960, vid Hamre Gård har vi varit sedan 1970.

Vi är ett tiotal ledare som utöver vårt dagsarbete och våra ordinarie veckomöten, även skall dra i Valborg, “Pingstlägret”, och arbetet inför sommarlägret i Kopparbo.

Valborg är vår stora inkomstkälla som finansierar våra möten på våra avdelningar och gör att vi kan hålla nere avgifterna på våra egna övernattningar och läger.

Vi kräver inte att våra scouter behöver sälja saker för att vi skall gå runt som många andra föreningar gör. Vi har många duktiga scouter som hjälper till vid vårat Valborgsfirande – Spårare och upptäckare städar i förväg, upptäckarna säljer lotter och tänder brasan under själva firandet, äventyrare och utmanare bemannar chokladhjul, kiosk, pilkastning och porslinskrossning.

Nya och hårdare regler runt funktionärer för varje år gör att vi nu än en gång behöver ta mer hjälp av föräldrar för att kunna genomföra Valborg på Hamre Gård. Vi hoppas att så många föräldrar som möjligt kan hjälpa till så att vi även 2023 kan få ett bra resultat på Valborg.

VAD BEHÖVER VI HJÄLP MED?

· Vi behöver hjälp med bakning till försäljning. Vi kommer att vara på plats på Hamre Gård lördagen den 22/4, eventuellt den 29/4, samt eftermiddagen den 30/4. Det går även bra att baka hemma och leverera den 30/4. Detta behöver meddelas i förväg så att vi vet vad vi behöver baka själva!

· Vi behöver hjälp med att städa och snygga till runt Hamre Gård. Detta gör vi på lördagen den 22/4.

· Under själva evenemanget behöver vi förstärkning med att sälja lotter, sälja kaffe och fika, bemanna chokladhjul, kiosk, pilkastning, porslinkross, samt andra kringaktiviteter. Ni kommer att arbeta i grupper tillsammans med våra äldre scouter där ni är stöd för scouterna och ser till att ordningen bibehålls. Det krävs inga förkunskaper utan vi berättar vad som behöver göras och många scouter har varit med förra året.

Vi har delat in kvällen i två pass: 18:15 – 20:15 samt 20:00 – ca 21:45.

Vi tar tacksamt emot donationer till våra lotterier och varuhinkar (kaffe, konserver, hembakat osv.)

Donationer kan lämnas in på våra ordinarie mötestider till avdelningsledare.

Vi förväntar oss att upptäckare, äventyrare, och utmanare närvarar under själva Valborgsfirandet om de inte har angett något annat.

Gör helst detta senast den 16/4 för att vi skall veta vilka förutsättningar vi har för fortsatt planering. Det skulle vara extremt synd om vi inte blir tillräckligt många för att kunna ordna Valborg i år.

Hör av er till sanna@scout.hamre.se vid eventuella frågor. Glöm inte att inga frågor är för dumma, och om man inte vågar fråga så får man inget veta.